Bewoners van de stad

image alt

“Neem je kinderen mee de stad in. Maak ze wereldwijs.”

Mireille van Iperen – Schoonman woont met haar man Xander en hun drie kinderen Amélie (14), Isabeau (10) en Guillaume (7) in Rhoon - Portland, net buiten Rotterdam. Ze pakt voor haar boodschappen liever de metro het centrum in, dan de auto naar de plaatselijke supermarkt. Uiteindelijk willen ze het liefst weer binnen de stadsgrens wonen. Mireille vertelt over de enorme aantrekkingskracht van Rotterdam op haar en haar gezin.

Lees het verhaal van Mireille
image alt

“Het is hier stiekem wel een beetje dorps, maar met alles om de hoek.”

Het jonge hardwerkende stel Jamie-Lee (31) en Soufiane (37) hebben twee kids van 5 en 2 jaar oud en zijn echte stadsmensen. Jamie-Lee heeft een eigen dansschool en is zeer actief op Instagram onder de naam @jamielee_tr. Rotterdam is op veel van haar prachtige foto’s het decor. Toen ze kinderen kregen, hebben zij niet getwijfeld; ze bleven in hun appartement in het MaHo Kwartier wonen en hebben hun kinderen ingepast in het stadse leven.

Lees het verhaal van Jamie-Lee
image alt

“Het is zo’n enorme vrijheid om alles binnen handbereik te hebben.”

Iedere dag ontdekt ze de stad opnieuw. Het uitzicht vanuit haar woonkamer op meer dan 100 meter hoogte is adembenemend, rustgevend en verveelt nooit. Debby woont samen met Xander, is een echte stadsliefhebber en oprichter van Pink Rebel. We spraken met haar over de charme van wonen en werken in Rotterdam.

image alt

"Ga als Rotterdammer op ontdekking in je eigen stad."

Reggea was drie jaar oud toen hij in Rotterdam kwam wonen. Deze vrolijke steward is opgegroeid in Noord en woont sinds vijf jaar samen met Ruben in de wijk Cool. Hij houdt van gras en van de stad en is niet van plan hier weg te gaan, tenzij hij ooit nog naar het buitenland verhuist. Reggea neemt ons mee langs zijn favoriete plekjes in Rotterdam en in zijn wijk Cool.

image alt

"Ja, we zijn echte stadsmensen, altijd geweest."

Ed (73) en Mia (70) komen oorspronkelijk uit Diemen. Ruim 14 jaar woonden zij in Rotterdam. Daarna maakten ze een uitstapje van drie jaar naar Den Haag, maar sinds kort wonen ze weer in hun geliefde stad Rotterdam.

  Bekijk de woningzoeker
  Neem contact op