De Maasbode. Dit is 'M

De Maasbode is bijzonder en uniek. Ontworpen vanuit een vraagstuk. Namelijk hoe we o.a. 3-laagse woningen toevoegen aan de binnenstad. Het contact met andere mensen en voldoende ruimte zijn daarbij belangrijk. Huisje, boompje, beestje wordt niet per se geassocieerd met de drukke en soms anonieme binnenstad. Toch hebben we juist dát voor elkaar gekregen. 

We hebben zo’n wijk de hoogte in gebouwd. Met verschillende straten waar ruimte is om te ontmoeten, ontdekken en leven. De gezamenlijke entreestraat is ontstaan omdat er behoefte is aan een centraal meetingpoint. Waar je elkaar ongedwongen ziet en ontmoet. Het pad rondom de terrassen is voor de kinderen uit de buurt de spreekwoordelijke heg met het gat, hier komen ze elkaar tegen. Bijna iedere gezinswoning in De Maasbode heeft een ‘eigen’ boom. Het is een concept dat is ontstaan vanuit wensen. Wensen van mensen. Van families. Het is geen gebouw, maar een thuis.

image alt

HIER KOMT ALLES SAMEN

Rotterdam leeft. Bruist. Is de stad van de toekomst. In Rotterdam wil je wonen. Maar je wilt ook fijn wonen. Met voldoende leefruimte. In een gezellige buurt. Want jouw familie heeft behoefte aan sociale interactie. Buren waar je mee praat. Andere kinderen waar jouw kids mee kunnen spelen. Een straat waar ze veilig kunnen rennen, fietsen, voetballen. Een eigen plek. Ruimte. Zowel binnen als buiten, rondom het huis. Ruimte voor groen en een tuin. Scholen en sportverenigingen in de buurt. In De Maasbode komt dat alles samen, midden in de stad.

De bewoners van de 94 exclusieve woningen treffen elkaar in de bijzondere entreestraat. Waar winkels en horeca zich kunnen vestigen. Heb je de auto na een dag werken geparkeerd in de kelder? Dan kom je hier uit. Hier stal je ook je (bak)fiets en haal je de post op. Groet je elkaar bij thuiskomst.

image alt

WONEN IN EEN STRAAT OP HOOGTE

De woonlagen in De Maasbode waar de City Houses en City Villa's aan liggen, bestaan uit overdekte binnenstraten met 44 eengezinswoningen. Je woont hier in een gezellige straat, met buren. Niet op straatniveau, maar op hoogte! De straten zijn ongeveer 10 meter hoog. Maar het voelt alsof je buiten staat. Door een goed doordacht lichtplan en slimme opstelling van verschillende lampen, wordt het licht van buiten in de straten nagebootst. Het licht in de overdekte straat past zich in de loop van de dag aan. Schaduwen draaien met de zon mee en als het buiten schemert, schemert het in de straten van De Maasbode.

Iedere gezinswoning in De Maasbode heeft een terras. Een gemeenschappelijk pad achter de tuinen verbindt opnieuw de woonwijk die hier is gemaakt. Hier kom je elkaar weer tegen. Ontmoet je elkaar. Leer je elkaar beter kennen. Maar er is meer. De puien in het gebouw hebben bijvoorbeeld heel veel glas. Een open karakter, net als in ‘gewone’ straten. Zo kun je zien of de buren thuis zijn. Naar elkaar zwaaien.

image alt

MIDDEN IN DE STAD

Niet alleen jonge gezinnen voelen zich hier thuis. In De Maasbode vind je City Lofts en twee- en driekamerappartementen (Uptown en Downtown). In het midden van het gebouw zijn royale eengezinswoningen (City House en City Villa) met twee of drie woonlagen. Bovenin liggen de TopFloor appartementen. Voor iedere woonwens een passende woning.

De ligging van De Maasbode is perfect. Midden in de stad. Aan de William Boothlaan, op de hoek van de Schiedamse Vest en de Schiedamsesingel. Pal aan ’t Landje. De grootste outdoor speelplek van de stad. In de hippe wijk Cool. Vlakbij het Oogziekenhuis en de Witte de Withstraat. Hier voel jij je thuis. Thuis in de stad.

  Bekijk de woningzoeker
  Neem contact op