“Het is hier stiekem wel een beetje dorps, maar met alles om de hoek.”

Het jonge hardwerkende stel Jamie-Lee (31) en Soufiane (37) hebben twee kids van 5 en 2 jaar oud en zijn echte stadsmensen. Jamie-Lee heeft een eigen dansschool en is zeer actief op Instagram onder de naam @jamielee_tr. Rotterdam is op veel van haar prachtige foto’s het decor. Toen ze kinderen kregen, hebben zij niet getwijfeld; ze bleven in hun appartement in het MaHo Kwartier wonen en hebben hun kinderen ingepast in het stadse leven.

Jullie zijn een jong gezin. Speelt jullie hele gezinsleven zich af in de stad?
“Voor het grootste deel wel, maar niet helemaal. Onze oudste gaat naar een basisschool in Hillegersberg. Daar ben ik zelf opgegroeid en heb er een hele fijne jeugd gehad. Ook mijn dansschool JLeeDance is daar vlakbij gevestigd, dus ik ben daar veel in de buurt. Voor ons was het daarom een logische keuze om voor een school buiten de stad te kiezen. Maar verder speelt ons leven zich eigenlijk wel af in de stad. Mr. PR, het bedrijf van Soufiane, is gevestigd in het centrum dichtbij ons huis. En toen we kinderen kregen, was het eigenlijk heel fijn dat alles min of meer hetzelfde kon blijven. Ik ben jong moeder geworden en heb toen vooral gekeken naar de mogelijkheden om te wonen in de stad met een kleintje. Want we wonen en werken hier gewoon echt heel fijn.”

Jullie wonen in het Maagd van Holland Kwartier, waar ligt dat in Rotterdam?
“Het Maagd van Holland Kwartier is het trendy gebied bij de Botersloot en de Pannekoekstraat. Het is hier eigenlijk stiekem wel een beetje dorps, maar met alles om de hoek. Wij hebben een heel fijn huis met genoeg ruimte en ik denk dat het daarom voor ons ook zo goed werkt; wonen in de stad met jonge kinderen. En wat fijn is aan ons huis, is dat de drukte van de stad niet voor onze deur begint, maar dat ik die wel kan opzoeken als ik daar zin in heb. Ik geniet echt volop van ons leven hier in de stad.”

Ga je er met de kinderen veel op uit?
“Wij nemen de kinderen eigenlijk overal mee naartoe. Dat zijn ze ook gewend. En ik vind het heerlijk om een koffietje to-go te halen en dan door de stad te wandelen. Even naar binnen bij de Zara of een klein boetiekje. Een boodschapje doen of ze laten rennen in het stadspark Grotekerkplein bij de Laurenskerk. Dat zit bij ons om de hoek en is een heel mooi en gezellig groen plekje.”

Wat is het dat Rotterdam voor jullie zo’n fijne plek is om te wonen?
“Het past gewoon bij ons. Onze familie, vrienden en zakelijke netwerk zitten in Rotterdam. En het feit dat je echt alles bij de hand hebt. Onze boodschappen doen we lopend. Al onze afspraken kunnen we lopend af. En als we op vrijdagavond de gezelligheid in de stad opzoeken en het gaat niet lekker met de oppas, dan ben ik binnen vijf minuten weer terug! En daarnaast heeft deze stad echt potentie. Er gebeurt steeds meer, komen steeds toffere plekjes. Je ziet de stad echt groeien. De gemeente pakt veel aan waardoor het nog mooier wordt, aangenamer om in rond te lopen. Neem het Centraal Station, dat ziet er echt zó mooi uit! En ik heb het idee dat er nog veel staat te gebeuren voor Rotterdam. Het wordt steeds mooier en aantrekkelijker.”

Waar kom jij tot rust in de stad?
“Ik ervaar sowieso geen drukte in de stad. Wij wonen best wel rustig en Rotterdam is eigenlijk een heel gemoedelijke stad. Maar wat wij als gezin regelmatig doen is een wandeling langs de bruggen. Dan maken we een rondje over de Willemsbrug en de Erasmusburg langs het water. Dat is adembenemend met een waanzinnig uitzicht. Als je dan de skyline ziet, is het net alsof je in New York bent. Daarvan kom ik echt tot rust.”

Wat is jouw favoriete plek om een hapje te eten in de stad?
“Ik denk voor de meeste Rotterdammers wel bekend terrein, maar bij de Laurenskerk zit Little V. Dat ziet er waanzinnig uit en je kunt er ook nog waanzinnig goed eten. Het is er heel ruimtelijk met een heerlijk terras en de kids kunnen er lekker spelen. Ook heel leuk is La Pizza in Rotterdam West. Maar wij proberen veel uit en ontdekken eigenlijk steeds weer nieuwe tentjes.”

Het je een praktische tip over het wonen en leven in de stad?
“Mijn tip is: ga niet op zaterdag de stad in. Ik doe heel veel dingen ’s ochtends. Als je in de stad woont, heb je de hele week alles om je heen dus je hoeft je boodschappen niet in het weekend te halen. Ik geniet op zulke ochtenden van de rust van de stad, de drukte zoeken wij op als we op vrijdag de stad in gaan. O ja, en zoek af en toe het groen op. Doen wij ook regelmatig. We houden van het stadsleven, maar we houden er ook van om te wandelen in het Kralingse bos.”

Welke onontdekte plek ken je in de stad (en wil je die met ons delen)?
“Echt een fijn plekje vind ik het grasveld bij de Laurenskerk. Ik heb het eerder al genoemd, maar daar kan je zo lekker zitten en de kinderen laten spelen en rennen. Verder zijn er in de omgeving heel veel leuke speeltuinen.”

  Bekijk de Makers van de Bode
  Alle woningen van 'M