Niet op zoek, maar op slag verliefd

22 juni '21

Ze waren niet op zoek naar een nieuwe woning. Sterker nog, Shirley en Sander planden een verbouwing van hun huidige appartement, toen Shirley een Facebook-post zag over De Maasbode. ‘We gaan een nieuw huis kopen’, riep ze tegen Sander. “Ik was op slag verliefd en ben nogal impulsief. Maar gelukkig was Sander ook direct enthousiast. We wonen nu eigenlijk ook op een geweldige plek in centrum Rotterdam, maar ons nieuwe huis in De Maasbode is een flinke stap vooruit qua woonoppervlakte en buitenruimte.”

image alt

Niet op zoek, maar wel gevonden

Shirley van Beers (38) en Sander van Dijk (37) kennen elkaar al sinds hun jeugd. “Lekker ouderwets haha, we hebben verkering gehad toen we 15 waren”, zegt Shirley. De 2 kwamen elkaar 4 jaar geleden weer tegen, waarna de vonk opnieuw oversloeg, en wonen sinds 3 jaar samen in Shirley’s appartement in de wijk Stadsdriehoek. “Een geweldige plek om te wonen, aan het gezellige en drukke marktplein, met fantastisch uitzicht over de stad”, zegt Shirley. “Hoewel het wel aan de kleine kant is en geen buitenruimte heeft, waren we helemaal niet op zoek naar een nieuwe woning. We stonden juist op het punt ons huisje te verbouwen.”

Maand van teleurstelling

Maar toen werd Shirley door een vriendin op Facebook getagd in een post over ‘M. “Ik was op slag verliefd op het project en riep meteen tegen Sander dat we een nieuw huis gingen kopen. Gelukkig was hij ook meteen enthousiast.” Ze schreven zich in voor bouwnummer 72, maar kregen in 1e instantie een teleurstelling te verwerken. “We wilden specifiek dít bouwnummer, vanwege de buitenruimte en de indeling. Maar we kregen het niet toegewezen. Een maand later, toen we het net een beetje verwerkt hadden, kregen we bericht dat het bouwnummer was vrijgekomen en we het alsnog toegewezen kregen.”

image alt

Geen fietsen in huis

Het 3-kamerappartement is volgens Shirley een geweldige stap ‘vooruit’ qua woonoppervlakte en buitenruimte. “We wonen nu op zo’n 80 m2 en onze fietsen staan binnen, omdat ze te kostbaar zijn voor de gemeenschappelijke berging. Ons nieuwe appartement is 137 m2 én heeft een buitenruimte van 60 m2, terwijl we nu helemaal geen balkon hebben. Dus dat is geweldig.” Hoewel de indeling van dit 3-kamerappartement hen juist erg aansprak, besloten Shirley en Sander wel om iets te veranderen aan de standaard plattegrond. “Oorspronkelijk moesten we douchen in de badkuip, dat vinden we niets. De badkamer laten we dus aanpassen. Jammer, want dat is al met al best een grote ingreep, maar straks zijn we er zeker blij mee.”

Koffietjes in de stad

Waar de geboren Rotterdammers allebei ook blij mee zijn, is de locatie van ‘M. Shirley: “We houden van de levendigheid en dynamiek van de stad. We houden van koffietjes drinken in de stad, winkelen, uit eten gaan, dansen, (buiten)bios, wandelen, sporten en genieten graag rondom De Kralingse Plas.” Hoewel ze houden van de levendigheid, ervaren ze in hun huidige appartement soms enige ‘overlast’, waar ze straks vanaf hopen te zijn. “We wonen echt midden tussen de terrassen en direct naast de markt, waar rond 3.30 uur ’s nachts de kramen wordt opgebouwd, dus er is ook veel herrie. In De Maasbode blijven we midden in het centrum, op loopafstand van alles, maar hopelijk net iets meer in de luwte qua drukte.”

image alt

Tof ontwerp

De centrale ligging, het mooie appartement met buitenruimte, een heerlijke leefkeuken met toegang tot een terras, de 30 meter lange balustrade langs de woning, het 180-graden uitzicht…. Hierom, en meer, kijken Shirley en Sander enorm uit naar wonen in ‘M. “Wonen op hoogte vinden wij super, het uitzicht over de stad verveelt nooit. Maar ook het ontwerp van het gebouw is heel tof. Lekker speels, niet alle verdiepingen hetzelfde, zoals bij veel appartementencomplexen. En we houden van de stijl; de luxe en comfort die het gebouw uitstraalt.” Over de uiteindelijke oplevering is Shirley, - directeur-eigenaar van een elektrotechnisch installatiebedrijf, waar Sander als ZZP’er ook werkzaam is – vol vertrouwen. “Van Wijnen is een goede zakelijke klant van ons, waar we veel voor en mee (samen-)werken. Het is een goede aannemer, die goed werk aflevert, dus dat is positief.”