Marco en René: ‘Het grote balkon én de locatie zijn voor ons dé knallers’

12 mei '21

Marco (45) en René (55) wonen in een prachtig appartement aan de Westzeedijk. Helaas bleek het niet hun droomwoning, vooral door de locatie. Ze besloten daarom al binnen 3 jaar op zoek te gaan naar iets nieuws. Ze vonden hun nieuwe appartement in De Maasbode en vielen volgens Marco met name voor het grote balkon én de geweldige locatie. “De plek is echt heel tof! Hier voel je de levendigheid van de stad, dat ‘Urban life’-gevoel, én we hebben een balkon van 50 m2 op het zuidwesten. Dat zijn voor ons dé knallers van deze woning.”

image alt

De meest toffe stad van Nederland

De één is een geboren Rotterdammer en altijd een stadsmens geweest, de ander groeide op in een klein dorpje in Zuid-Limburg en verhuisde 10 jaar geleden naar Rotterdam voor ‘de liefde’. Ook op de stad was Marco op slag verliefd. “Rotterdam is voor mij de meest toffe stad van Nederland. De diversiteit, de ruimte, de rivier, de mentaliteit, het verleden en de wederopbouw. Het komt allemaal samen. Ook al ben ik Limburger, Rotterdam is echt helemaal mijn stad! In Limburg noemen ze me vaak ‘die Hollander’, want ik ben altijd vrij uitgesproken. Misschien ben ik hier dan ook wel beter op mijn plek”, grapt hij.

Niet ons droomhuis

Zo’n 10 jaar geleden trok Marco in bij René in diens woning aan de Lloydpier, aan het water. De volgende stap (een gezamenlijke hypotheek) zetten ze een paar jaar geleden met het appartement waar ze nu krap 3 jaar wonen. “Een prachtige industriële loft met hoge plafonds van ouderwets gevlochten beton en een betonnen pilaar in de kamer”, vertelt Marco. “Echt een mooi huis, met uitzicht op de Mullerpier en Lloydpier.” “Dat het niet ons droomhuis is, komt puur omdat ik niet kan wennen aan het geluid van de weg”, vertelt René. “Marco kan er beter tegen dan ik, hij stoort zich niet aan het verkeer. Misschien komt dat doordat ik altijd aan het water heb gewoond.”

image alt

Direct ingeschreven voor De Maasbode

Ze besloten hun appartement te koop te zetten en gingen op zoek naar een nieuw droomhuis, waar ze zich allebéi gelukkig voelen. Van De Maasbode hadden ze al eens gehoord, maar dat was nog voor de oplevering van hun huidige appartement. Marco: “Dat was nog in de eerste planfase. Maar daarna bleef het voorbij komen. In de tussentijd hebben we een optie gehad op een appartement in de Cooltower, maar dat kwam te snel. We vonden dat toen een risico, omdat de oplevering nog heel ver weg was. Toen de banner van De Maasbode werd geplaatst, de definitieve bekendmaking dat die er écht komt, hebben we ons direct ingeschreven.”

Geweldig balkon van 50 m2

Marco en René kozen voor een Uptown Appartement, een tweekamerappartement van 108 m2 op de 17e verdieping. René: “Dit appartement heeft een geweldig balkon van 50 m2 op het zuidwesten, waar wij nu maar 10 m2 hebben. Dat maakt deze woning voor ons perfect!” Marco: “Ja, dat grote balkon, deels inpandig en deels uitpandig. De gevel van het gebouw springt aan de zuidzijde ook heel speels in. En dan nog de omloop om het appartement heen. Echt top en dat op 17 hoog!”

image alt

Urban life-gevoel

Een 2e grote ‘plus’ vinden zij de locatie van De Maasbode. Marco: “De plek is echt heel tof! We kijken straks uit op het landje; een oud stukje Rotterdam met een leuke stadse sfeer. En aan de andere kant leunen we tegen de gezellige Witte de With. Kan niet beter. Laatst hebben we al even lekker op dat pleintje gezeten. Genieten van de reuring, spelende kinderen, de levendigheid van de stad… Dat echte Urban life-gevoel, daar houden we van.”

  Wonen in 'M
  Bekijk de woningzoeker van 'M