‘Nieuwbouw midden in de stad is voor ons een droom die uitkomt!’

2 juni '21

Amsterdam of Rotterdam..? Het wordt als onmogelijk beschouwd, maar Jessy-Lee en Berend houden echt van allebei! “Twee heel verschillende steden, maar ze hebben beide zoveel te bieden. Wij dragen zowel Amsterdam als Rotterdam een warm hart toe.” Op zoek naar meer ruimte, maar mét de grote wens om in de stad te blijven, verruilen zij hun appartement in Amsterdam-Oost voor een appartement in ‘M. “Nieuwbouw midden in de stad is voor ons een droom die uitkomt. We hebben alles op alles gezet om een woning in De Maasbode te bemachtigen.”

Berend Adan en Jessy-Lee van der Hoek schreven zich in voor 5 bouwnummers in ‘M. Met succes. Terwijl zij net een ander huis in de Rotterdamse wijk Kralingen bezichtigden, vond de toewijzing plaats en eenmaal buiten ontvingen zij goed nieuws. “Na weken in spanning, was daar hét mailtje op onze telefoon, we hadden een optie gekregen op een Downtown appartement! We stonden te dansen op straat”, lacht Jessy-Lee.

image alt

Nostalgische plek

Voor zijn studie Lichamelijke Opvoeding verhuisde Berend van Houten naar Amsterdam, waar hij ook werk vond op een middelbare school. Jessy-Lee komt uit Zwijndrecht en woonde tijdens haar studie HRM in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Op Lowlands sloeg de vonk over tussen de 2, waarna ze eerst heen en weer pendelden en later samen een appartementje betrokken in Amsterdam, waar ook Jessy-Lee een leuke baan heeft. Omdat ze in beide steden een grote vriendenkring hebben, zijn ze ook nog regelmatig te vinden in Rotterdam. Hun nieuwe appartement daar kijkt uit op de plek van Jessy-Lee haar oude studentenhuis. “De Witte de Withstraat is nostalgie voor mij, daar beleefde ik mijn studententijd.” Voor Berend is het bovendien de plek waar hij Rotterdam leerde kennen.

Liefde voor het stadsleven

Jessy-Lee en Berend blijven heel graag in de stad wonen. “We houden van het stadsleven en de reuring”, zegt Jessy-Lee. “Als je de deur uit stapt, zijn er dingen te doen en beleven en alles is op loopafstand. Ons appartement in Amsterdam-Oost ligt vlakbij Artis en het Oosterpark, waar we sporten, met de markt naast de deur, op 10 minuutjes fietsen van Amsterdam Centraal en De Pijp en met leuke restaurantjes en barretjes om de hoek. Dat onze toekomstige woonsituatie ook zo super centraal is, maakt ons echt blij! We hopen daar ook onze ‘vaste plekjes’ te vinden, zoals we hier onze bakker, slager en kaasboer hebben en de markt. We kijken er al naar uit om die in Rotterdam te gaan ontdekken.”

image alt

Rotterdam versus Amsterdam

De grootste reden dat zij van deze voor hen ‘meest ideale plek’ verhuizen naar Rotterdam, is hun behoefte aan meer vierkante meters. Berend: “Dat is in Amsterdam bijna onbetaalbaar, laat staan nieuwbouw midden in de stad. En dat is wel onze grote droom.” Voor Jessy-Lee is de stap terug naar Rotterdam ‘logisch’. Terug naar de plek van haar studententijd en dichter bij haar vriendinnengroep van de middelbare school. Hoe ziet Berend die stap naar Rotterdam? “Het is een nieuw avontuur, waar ik veel zin in heb! We gaan wonen op een gezellige plek en Rotterdam heeft óók alles waar we van houden. Alleen is het iets kleiner en minder massaal dan Amsterdam. Maar dat meer ‘dorpse’ gevoel en dat je elkaar wat sneller tegenkomt, vinden wij juist leuk. En nú hebben we de kans om te kopen. Dit is een nieuwe stap in ons leven en misschien wel de plek waar we ooit een gezinnetje krijgen.”

Een wijkje in de hoogte

Het stel bouwt hun Downtown appartement op de 3e verdieping dan ook uit met een extra kamer. “Mocht er in de toekomst een kindje komen, hoeven we niet direct te verhuizen”, zegt Jessy-Lee. “Qua ruimte gaan we er sowieso flink op vooruit; van 46 naar 70 m2. Daarnaast vonden we ook een buitenruimte belangrijk. We krijgen een terras van 5 m2, dat is meer dan we nu hebben!” Ook vielen ze voor de enorme lichtinval in de woning én het ‘vette pand’, zoals Berend zegt. “Het is een mooi gebouw, waar je bovendien niet zo ‘anoniem’ woont als snel het geval is bij hoogbouw. Er wordt een soort ‘wijkgevoel’ gecreëerd; een wijkje met groen, maar dan in de hoogte. Op het pleintje kun je de buren ontmoeten of een buurtbarbecue houden, dat zie ik helemaal voor me. Je hoeft geen beste vrienden te worden, maar wij vinden het wél leuk om een praatje te kunnen maken.”

Dat ze nog even moeten wachten op de sleutel van hun droomappartement, vinden Jessy-Lee en Berend niet erg. “We kunnen zolang nog volop genieten van ons leven in Amsterdam”, zegt Jessy-Lee. “Maar stiekem kan ik ook niet wachten tot we de uitnodiging krijgen om met de bouwhelm op een kijkje te komen nemen op de bouwplaats.”

  Wonen in 'M
  Bekijk de woningzoeker van 'M