We zijn met ‘M genomineerd!

14 april '21

We hebben het al vaker gezegd, er zijn veel kenmerken die 'M uniek maken. En dat is niet onopgemerkt gebleven; De Maasbode is één van de genomineerden voor de Job Dura prijs 2020. Traditiegetrouw is het thema van de Job Dura Prijs een actueel onderwerp. Dit keer is dat ‘Wonen: thuis in Rotterdam’.

image alt

Vernieuwend en exemplarisch, dat is ‘M

Rotterdam staat voor een immense woningbouwopgave. Voor de Job Dura Prijs 2020 is gezocht naar projecten die op een vernieuwende of exemplarische manier voorzien in oplossingen voor de woonopgave van de stad en daarmee op meerdere vlakken inspelen op de verbetering van de leefkwaliteit van haar inwoners, voor nu én in de toekomst. Uit meer dan 100 ingezonden woonprojecten is De Maasbode geselecteerd als één van de vijf genomineerden. Onder andere omdat we samen met architect Evert Kolpa een ‘vernieuwende en exemplarische’ oplossing bieden voor het jonge veeleisende stadsgezin en de Rotterdammer die van reuring houdt.

image alt

De verticale woonbuurt van 'M

Met de verticale woonbuurt leveren we een belangrijke bijdrage aan de woonopgave in Rotterdam en aan de leefbaarheid in de stad. Uniek zijn de gestapelde buurtstraatjes met City Houses en City Villa's. Hier kunnen kinderen veilig ‘buitenspelen’ terwijl ze binnen in 'M zijn. De Top,- Up,- en Downtown appartementen voor de Rotterdamse stedeling staan met hun voeten in het stadsleven. Bioscopen, winkels en horeca zijn op een steenworp afstand in de Witte de Withstraat. Kinderen kunnen om de hoek naar school.

image alt

Nog even spannend voor ‘M

Stichting Job Dura Fonds ondersteunt en stimuleert initiatieven die de bebouwde omgeving van groot Rotterdam duurzaam innoveren en/of helpen opbloeien. De stichting is in 1994 door Daan Dura (Dura Vermeer Groep) opgericht en is vernoemd naar zijn vader Job. De genomineerde projecten worden door de jury nader beoordeeld op basis van een aantal criteria. Zo wordt onder meer gekeken in hoeverre de projecten maatschappelijk relevant en van meerwaarde voor de gemeenschap zijn. Ook wordt gekeken of de projecten innovatief van karakter zijn (in concept of techniek) en of ze betaalbaar en bereikbaar zijn. Ten slotte dienen de projecten opschaalbaar en realistisch te zijn. De prijs wordt op 25 mei aanstaande uitgereikt.

  Bekijk de planning van 'M
  Bekijk de woningzoeker van 'M