Kom tot rust

24 juli '22

Gemiddeld slapen we zo’n 32 jaar van ons leven! Dat het belangrijk is om een fijne kamer om te toveren tot een waar slaapparadijs is dan ook niet onbelangrijk. Vaak is de slaapkamer toch een ondergeschoven kindje, want tja de helft van de tijd heb je je ogen toch dicht. Als je de slaapkamer ook wilt betrekken bij de rest van het interieur, maak er dan iets moois van! Zorg voor een ruimte waar je tot rust komt, en waar je je fijn voelt om je op te laden voor de volgende dag. Deze trends mag je niet missen voor dit jaar!

(Be)hang maar op!

Print of juist subtiel. Je muur behangen is een trend die we weer terug zien dit jaar. Behang zorgt voor veel sfeer. Je kunt er alle kanten mee op! Denk aan een opvallende print of juist een behang met een sierlijk dessin. Het is jouw thema, dus maak het zo sfeervol als dat jij wilt.

Behang slaapkamer

Donker verlangen

En dan hebben we het niet over slapen in het donker, want dat doe je meestal toch al. Nee, de slaapkamer zelf mag ook een tintje donkerder. Zowel de muren als de aankleding. Het geeft je het gevoel alsof je in een hotel bent. Deze (misschien wat heftige) kleur staat modern, strak en is op en top stijlvol. Durf je het aan?

Een aantal andere kleuren die ook zeker toegepast kunnen worden dit jaar:

  • donkergroen
  • antraciet
  • diepdonkerblauw
  • bordeaux

Linnen om te beminnen

Linnen beddengoed staat niet alleen mooi, het voelt ook nog eens luchtig en comfortabel aan tijdens het slapen. Je kiest je dekbedovertrek in de stof linnen en gooi er direct een sprei van dezelfde stof overheen. Zo is de look helemaal compleet. Linnen heeft het voordeel dat je het niet hoeft te strijken, dat geeft een nonchalant effect en scheelt je weer tijd!

Linnen

Klassieke kamer in een boetiekhotel

Ben jij een liefhebber van de klassieke slaapkamer, dan tref je het! Terug van weggeweest. Het doet je direct denken aan dat fijne boetiekhotel waar je onlangs bent geweest. De kleuren zijn een mix van donkerblauw op de muur met een ander originele kleur in de styling, zoals roze. Kleuren die je in eerste instantie niet wilt combineren, zijn nu juist goed een match. Vergeet hierbij ook je bedlinnen niet. En ga los met het stylen van je kussens, lampenkappen, plaids en spreien en accessoires.

Moodboard

Groen van jaloezie

We zagen deze kleur al net voorbij komen. Maar groen is de kleur van 2022 in je slaapkamer.
Van een diep donkere groen tot een zachte pastelgroen. Perfect te combineren met messing accessoires en ook heel goed toe te passen in de baby slaapkamer. Denk maar eens aan planten, behang of een groen bedlinnen. Hier hoef je geen groene vingers voor te hebben!

Contact Ik heb een vraag
Nieuws Meer nieuws lezen