Bouwupdate De Maasbode #4

27 december '23

Er is de afgelopen periode weer veel gebeurd op de bouwplaats van De Maasbode. De woontoren in het centrum van Rotterdam is bijna klaar om de hoogte in te gaan. Nieuwsgierig wat aannemer Van Wijnen exact heeft gedaan en nog gaat doen? Je leest het in dit bericht.

image alt

De afgelopen periode

Afgelopen zomer is een laag onderwaterbeton van ruim 1,20 meter aangebracht als bodemafsluiting van de bouwkuip. Vervolgens is de bouwkuip leeggepompt en de werkvloer gestort. In oktober is de keldervloer gestort en de torenkraan opgebouwd, waarna ook de wanden en de vloer van de kelder op verdiepingen -1 en -2 zijn gestort. Recent is het stempelframe verwijderd.

Aankomende periode

De aankomende periode staan de volgende bouwwerkzaamheden op de planning: eind januari wordt de begane grondvloer gestort. Vanaf februari worden de wanden en kolommen van de begane grond geplaatst. Halverwege februari wordt de stalen damwand verwijderd en afgevoerd. Er is naar verwachting 3 weken nodig om alle damwandplanken te verwijderen. De stalen planken worden via de torenkraan en een hulpstuk uit de grond getrokken.

  Neem contact op
  Over De Maasbode