Jan Holleman - Van Wijnen

Jan Holleman is projectleider bij bouwbedrijf Van Wijnen Stolwijk. Met een flinke dosis ervaring en mooie projecten op zijn naam, is Jan sinds oktober 2023 verantwoordelijk voor de realisatie van De Maasbode.

image alt

De Maasbode ligt op een complexe binnenstedelijke locatie en heeft bouwtechnisch gezien diverse uitdagingen. Met heel wat appartementencomplexen op zijn naam heeft Jan nog niet eerder driedaagse gestapelde stadswoningen aan binnenstraatjes in een woontoren gebouwd. “Dit is geen alledaags gebouw”, was het eerste waar hij aan dacht toen gevraagd werd of hij dit project wilde realiseren.

Jan: “Alles is te maken, als er maar goed over nagedacht is. Want hoe zorg je ervoor dat constructieve uitdagingen, wensen van de architect over de esthetische aspecten van het gebouw en de uitvoerbaarheid van zo’n complex plan op deze locatie in de praktijk op de juiste manier samenkomen? Een spannende uitdaging die we zijn aangegaan. De afgelopen jaren is Van Wijnen druk bezig geweest met deze vraagstukken.” De Maasbode is bouwkundig een complex project, vooral door de keuze om zoveel mogelijk modulair te bouwen. Jan vult aan: “De afgelopen periode zijn wij in de werkvoorbereiding druk bezig geweest om de geprefabriceerde elementen uit te werken. Ondanks de bouw- en installatietechnische complexiteit zijn er maakbare oplossingen bedacht. Op dit moment (april 2024) zijn wij bijna zover dat het resultaat hiervan zichtbaar wordt op de bouwplaats. Vanaf eind mei worden de eerste geprefabriceerde elementen op de 2e verdieping van het gebouw gemonteerd. Het bouwteam kijkt erg uit naar dit bijzondere moment.”

  Contact
  Terug naar de homepage