Evert Jan: ‘De Maasbode lijkt op Rotterdam in het klein’

15 juni '21

De geboren Groninger Evert Jan Bos woont nu zo’n 7 jaar in Rotterdam. Vanuit ‘de provincie’ naar Rotterdam, dat lijkt een grote stap, maar is dat niet volgens Evert Jan. “De Rotterdamse mentaliteit van ‘niet lullen maar poetsen’ past een Groninger als een warme jas. Recht voor z’n raap en zonder poespas, daar houden wij ook van.” Hij woonde er altijd buiten en wil de stad nu wel eens ‘van binnen’ ervaren, vanuit zijn Downtown-appartement in De Maasbode. “Ik kijk er naar uit om daar met vrienden en familie van het Rotterdamse leven te gaan genieten.”

image alt

De stad van binnenuit beleven

“Ik kwam als kind al in Rotterdam, omdat een oom van mij er woonde, en de stad heeft me altijd al getrokken”, vertelt de 36-jarige fysiotherapeut. “De mentaliteit, de combinatie oud en nieuw, de vele culturen. Rotterdam heeft eigenlijk alles van een wereldstad. Dat vind je naar mijn mening nergens anders in Nederland.” Evert Jan woont momenteel in een tijdelijk huurappartement op de 20e verdieping van The Lee Towers. “Meer Rotterdams kan haast niet hè”, grapt hij. “Ik heb een prachtig uitzicht naar het bruisende centrum. Maar na altijd rondom of net buiten het centrum te hebben gewoond, ook in Groningen en Utrecht, wil ik de stad wel eens van binnenuit beleven. Vandaar mijn keuze voor De Maasbode.” Dat zijn uitzicht vanaf de 4e verdieping straks iets minder is, neemt hij op de koop toe. “Ik kijk net over de omliggende bebouwing heen naar het centrum en het stationsgebied. Dat uitzicht zal de komende jaren nog behoorlijk veranderen, maar ik zie het helemaal zitten om die ontwikkeling vanuit mijn woonkamer te kunnen volgen.”

Rotterdam in het klein

Geboren in Noord-Groningen, verhuisde Evert Jan langzamerhand steeds zuidelijker richting Groningen-stad. Hier woonde hij, tijdens zijn studie aan het conservatorium, voor het eerst op zichzelf. Vervolgens verhuisde hij voor een studie fysiotherapie voor een paar jaar naar Utrecht, waarna hij een baan vond in Rotterdam. Daar woont hij inmiddels zo’n 7 jaar. Vanuit zijn huidige, tijdelijke huurappartement in The Lee Towers, ging hij op zoek naar een koopappartement. “Ik hield al een tijdje het aanbod van nieuwbouw in de gaten. Toen het plan voor De Maasbode werd aangekondigd, heb ik me direct aangemeld als belangstellende.”

Dat enthousiasme is nooit afgenomen. Wat spreekt hem zo aan in ‘M? “Het open karakter van het gebouw, de gelaagdheid. Je ziet hier niet, zoals bij de meeste appartementengebouwen, allemaal woningen recht boven op elkaar. En door de vele verschillende woningen, komen er ook vele type mensen te wonen. Een mooie mix van mensen, zoals je dat ook ziet in de stad Rotterdam. Het lijkt eigenlijk op Rotterdam in het klein.”

image alt

Super vette indeling

Evert Jan zijn voorkeur ging uit naar de Downtown appartementen aan de noordzijde van het gebouw en meldde zich aan voor 2 naast elkaar gelegen bouwnummers. “Ik heb ook gekeken naar de City Lofts aan de zuidkant, maar die vond ik qua woonoppervlakte nét iets te klein. Mijn appartement heeft echt een super vette indeling. Het was ook mijn 1e keuze, vooral vanwege de hoge raampartijen. Die had het andere bouwnummer niet. De enorme lichtinval compenseert voor mij de ligging aan de noordzijde.”

Het voordeel van nieuwbouw is dat je de indeling nog naar persoonlijke wens kan aanpassen. Evert Jan is zijn woning momenteel dan ook nog aan het ‘finetunen’, zoals hij zelf zegt. “De badkamer wordt iets groter en er worden wat contactpunten verplaatst en toegevoegd. De keuken wordt een losstaand eiland en echt het kloppend hart van mijn woning. Ik kijk er erg naar uit om hier met vrienden en familie van het Rotterdamse leven te gaan genieten.”

  Wonen in 'M
  Neem contact op