"Het is zo'n enorme vrijheid om alles binnen handbereik te hebben."

Iedere dag ontdekt ze de stad opnieuw. Het uitzicht vanuit haar woonkamer op meer dan 100 meter hoogte is adembenemend, rustgevend en verveelt nooit. Debby woont samen met Xander, is een echte stadsliefhebber en oprichter van Pink Rebel. We spraken met haar over de charme van wonen en werken in Rotterdam.

Wonen op meer dan 100 meter hoogte boven de stad, dat moet een geweldige woonervaring zijn?
“Dat is het! Wij wonen in het hoge gedeelte van The Red Apple en dat is echt cool. We hebben een enorm uitzicht richting Den Haag. Vanuit onze woonkamer zien we de skyline met de Willemsbrug én de Erasmusbrug. Zien we de vliegtuigen aankomen op Rotterdam Airport. Prachtig hoe ze in de lucht zweven en je ze steeds verder ziet zakken totdat ze de horizon raken. Het uitzicht boeit altijd en het klinkt misschien gek, maar er heerst een enorme rust daar bovenin. Als ik na een dag werken thuiskom dan gooi ik bij mooi weer de buitendeuren open. Dan hoor ik de vogels fluiten en zie de stad aan mijn voeten. Dan kom ik echt tot rust.”

Je bent ondernemer, is jouw bedrijf ook gevestigd in Rotterdam?
“Jazeker. Pink Rebel is een fullservice hospitality bureau. We verzorgen de hospitality en conceptuele invulling van high-end events en zakelijke evenementen. Daarnaast worden onze Rebels (zo noemen wij onze hostesses) ingezet voor front office werkzaamheden bij bedrijven en als gastvrouw in showrooms. Bij alles wat we doen is gastvrijheid onze drijfveer. Daarmee veroveren we de harten van de gasten, want een goede eerste indruk is zó belangrijk! De afgelopen jaren is ons team gegroeid en inmiddels zitten we met z’n vieren op kantoor. Daardoor was het tijd voor een nieuwe locatie waar we als bevlogen team prettig kunnen werken. We zochten een kantoor in de directe omgeving van waar we wonen, op een mooie plek en met voldoende ruimte. En gelukkig bleek het perfecte kantoor heel dichtbij te vinden, het is slechts drie minuten lopen vanaf huis. We zijn echt bevoorrecht met ons kantoor met open woonkeuken aan de Scheepmakershaven, op de hoek van de Bierstraat. Het is een mooi en licht pand met aan drie kanten glas, dus ook daar heb ik een prachtig uitzicht over Rotterdam. Dagelijks geniet ik van de korte wandeling naar ons kantoor en weer naar huis. Op dat kleine stukje is al zoveel te zien en te beleven.”

Daar klinkt echte liefde voor de stad uit. Ben je altijd een stadsmens geweest?
“Eigenlijk wel. Ik ben een stadmens, maar ben wel met de jaren meer van Rotterdam gaan houden. Ik heb hier vroeger gewoond toen ik de balletacademie deed. Toen ben ik gaan reizen en heb nog een tijdje in Haarlem gewoond. Sinds we hier weer zijn komen wonen is de stad wel echt veel mooier geworden. Er is meer groen, aandacht voor de ruimtelijke omgeving en het gebruik ervan. Als je bijvoorbeeld ziet hoe divers het aanbod in en rondom de Witte de Withstraat is: mooie winkels, ruimte voor kunst en cultuur, heerlijke restaurants. Rotterdam is echt booming! En ik houd van de Rotterdamse mentaliteit… Niet piepen, maar doorgaan.”  

Er klinkt heel veel enthousiasme in je stem als je praat over het aanbod in de stad. Is het die diversiteit wat wonen in de stad voor jou zo prettig maakt?
“Diversiteit in de breedste zin, inderdaad. Denk aan de eindeloze mogelijkheden op culinair gebied. Ergens een hapje eten, naar de film, cultuur. Er zijn zoveel pareltjes in deze stad. En je kunt alles te voet doen, dat is het leukst. Vroeger bestond Rotterdam nog uit een soort eilandjes, aparte wijken waar iets te beleven viel. Maar tegenwoordig is alles met elkaar verbonden en loop je met plezier van A naar B. Het is zo’n enorme vrijheid om alles binnen handbereik te hebben.”

Waar komen jullie tot rust in de stad?
“Rotterdam heeft prachtige parken. Maar wanneer wij echt tot rust komen en de charme van de stad voelen, is tijdens een wandeling door de Slotlaan. Dan loop je daar met mooi weer langs de oude gebouwen die bewaard zijn gebleven. Dat stukje historisch Rotterdam is prachtig om te zien.” 

Wat is jullie favoriete plek om een hapje te eten in de stad?
“Jeetje wat lastig! Ik heb er meerdere. In de winter zit ik graag bij New York basement, die hebben goeie cocktails. In de lente en op zomerdagen vind ik de binnentuin van het Bilderberg Park Hotel een heerlijke plek waar je heel goed kunt eten bij restaurant Park. In de Pannekoekstraat zitten heel veel leuke zaakjes. En als ik toch liever thuis eet, maar niet wil koken dan bestel ik nog wel eens Indonesisch bij Papaya. Thais is heerlijk bij My Thai Son vandaan, waar je trouwens ook heel lekker kunt zitten. Bij Dudok in het Park zit je fijn en de binnentuin van Fitzgerald is ook echt een favoriete spot. Oh ja, en ik houd van NRC in de Witte de Withstraat.”

Dat is een mooi rijtje! Heb je voor ons ook nog een praktische tip over wonen en leven in de stad?
“Wat ik echt ideaal en heel praktisch vind zijn de elektrische deelfietsen via Uber. Dat zijn echt flitsende dingen! Het gebruik is super simpel, je betaalt per minuut en je gaat als een speer. Binnen een paar minuten zit je aan de andere kant van de stad!”

Welke onontdekte plek kennen jullie in de stad? En wil je die met ons delen?
“Dat is eigenlijk heel makkelijk. Dat is ons huis. Vanuit onze huiskamer ontdek ik de stad iedere dag opnieuw. Iedere keer dat ik naar buiten kijk is het plaatje anders. Die plek en dat uitzicht over de stad, dat is écht genieten.”

  Alle woningen van 'M
  Bekijk de Makers van de Bode